Wednesday, October 15, 2014

Mandi manda di Air Terjun Junjong, Kulim

Salam

Air terjun Junjong terletak di selatan negeri Kedah, Kulim..teruja sangat nak p sebab dah lama rasanya tak p mandi air terjun, last time rasanya di Sagil, Tangkak..tu pon cerita zaman kanak2..:)
So, hari ahad yg lepas, kami sekeluarga p la nak mandi kat air terjun Junjong ni atas ajakan Cikni(adik en.hasben). Before p tu, adalah aku reki2 kemudahan asas kat sana macam tandas dan surau..Apa  yang aku jumpa adalah 1 blog ni http://speckmata.blogspot.com , gamba2 pon aku amik dr blog ni, sbb xdan nk amik gamba..huhu.. dia p pon bulan April hari tu, so aku harap agar mungkin pihak yang berwajib dah buat perubahan sikit...tapi...eemmm..sama gak..alahai...

beginilah keadaan di Air Terjun Junjong tu..



 SubhanaAllah, cantikkkan??


tapi
*
*
*


Bilik Tukar Pakaian (aku lebih rela duk dlm kete dengan baju basah sambil tunggu baju kering dari tukar kat baju dlm ni...ngerii)


  

Tandas ...sanggup ke nak masuk..tahan je lah niat tu dulu..heheh


Surau...eemm


Tapi, kawasan air terjun tu bersih..A ++ la kat situ..mayb sebab org2 sekarang ni pon dah punya tahap kesedaran yang tinggi...

Nafees yang first time masuk dalam sungai yg sejuk....mula2 riau tapi lepas tu syiok plak die...:)

Budak Irfan yg xmoh kluar langsung, xmo balik...punyalah hepy dpt p mandi..


So kesimpulannya, boleh la p lagi, sebab sungai, air terjun tu bersih...cuma kemudahan kat sana tu kalau boleh kene wat perubahan sikit....

tq tuan punya blog http://speckmata.blogspot.com

ok, daaa....

6 comments:

  1. salams dee, seronoknyaaa:)
    balik kekedah nanti bolehlah k.mieja try gie situ:):)

    ReplyDelete
  2. dulu 3 thun dok kulim.. xpernh lg p....

    ReplyDelete
  3. kebanyakan kawasan air terjun, fasiliti dia memang agak teruk...hukhuk

    ReplyDelete
  4. salam kenal dee,

    kami pun kat penang..tengah tunggu nk masuk rumah kat kepala batas;) berjiranlah kita. bebila boleh p air terjun ni

    ReplyDelete
  5. aduhh..tempat cantik dh sekali facilities tak terjaga cmtu...terus pangkah la..potong selera kan..

    ReplyDelete
  6. qaed leh terjun wat summersot ni..haha

    ReplyDelete