Tuesday, April 12, 2011

Mee Goreng berLIPAS!!! ~~ errkk

" Eeerrrkkk makcik..saya rase mee ni ade lipas lah..."

makcik tu pon berlalu pegi terus menuju ke dapur..En Nadzri pon dah xlalu  nk mkn Nasi Goreng Seafood die..( walaupon masih berbaki  4 ekor udang dlm nasi)

Terus En Nadzri ke kaunter untuk sesi pembayaran..aku yang kat meja mkn ni ingatkan mee tu free lah, sepatutnya xyah lah kira kan..free je..rupa2 nya kene bayar jugak harga MEE BERLIPAS tu..errrkkk mcm mane korang berniaga ni???

Pas tu bolehlah makcik tu kata, dieorg tgh masakkan mee yg baru..
Eeerkkk makcik, sapa yg nak mkn mee tu?? hubby sayanye nasi pon xhabis, nak bagi mee lagi 1..yakk

Kitaorg terus kata, " xyah lah makcik.."
( selepas terkedu sebab kene bayar untuk harga mee tu sekali )

" Xpe dik, dieorg bungkuskan"

Bungkus!!!!! aku pandang En Nadzri, En Nadzri pandang aku....sapa pulak lah yg nk mkn...kucing pon xnk..alamat ke tong sampah lah jugak nnt...

Bila nak balik, makcik tu siap say sorry lagi..
aku yg ntah kenapa mood baik plak kali ni..terus kata.."xpe cik" 
Tapi makcik tu boleh lak kata, " Nasi ni pon xhabis jugak? " ( merujuk ke nasi goreng seafood En Nadzri )

hahahaha..makcik ni buat lawak tui lah..sapelah yg nk mkn makcik oiii...nampak lipas depan mata tergolek2 dalam makanan, HILANG TERUS SELERA MAKAN...

apa jadi ngan mee tu sekarang ni?? xtau lah nasibnya..nak buang, sayang sangat..makanan...eemmm

1st time nak merasa mkn kat restoran ni..Restoran PULAU CENDANA kat Puncak Alam, terus xnk p dah pas ni..& mungkin xkan p lagi kot mana2 restoran melayu..eerrrkk xsanggup dah...

8 comments:

  1. pernah jugak kena kat pahang..memang terus tak habis,...incik suami punya makanan nasi goreng ada lipas...tp tk kena bayar..hanya kena bayar saya punya dan minuman saja... bila dah terkena semestinya takkan ke sana lagi..

    ReplyDelete
  2. mamaema : yup..patutnye mmg xyah bayar kan..ni siap nk tapaukan yg baru lagi untuk kite...eeee...ngarut je dieorg ni..

    ReplyDelete
  3. hish..ape buat lawak seram betol makcik tu..

    ReplyDelete
  4. blurlah makcik tu...sape yg nak makan klau dah ade lipas

    ReplyDelete
  5. makcik tu blur la kot..hehe..mmg xkn makan dh kat restoran mcm tu..bahaya...

    ReplyDelete
  6. hah yeke?? mimi penah makan kt situ,yuck!! xmahu da gi situ,hehehe,thanks dee =)

    ReplyDelete
  7. Restoran PARU CENDANA..silap name restoran sebab geram sgt..huhu...

    miss flora : hahaha

    ila : tulah, rase makcik tu pon mmg blur time tu..huhu

    black mel : yup mmg dah xkan p lagi dah kedai tu..yakkk

    mimiey omar : tu lah kwn2 ade gk p situ, katenye ok..tapi ntahlah nasib dee mkn kat situ mcm tu jadinye..huh

    ReplyDelete
  8. erkkk...xkan ku jejak...hihi...

    ReplyDelete